Küba'da bir dönem bitti

HAVANA – Küba, devrimin ilk günlerinden sonra ilk kez özel mülkiyetin alım-satımını yasallaştırıyor.

Komünist Parti’ye ait Granma gazetesinde yayımlanan habere göre, 10 Kasım’da yürürlüğe girecek yasa çerçevesinde, Küba vatandaşlarının gayrimenkul satın alması ve satmasına izin verilecek.
Ayrıntıları resmi gazetede yayımlanacak olan yasadan, sadece Küba vatandaşları ve ada ülkesinde sürekli yaşayanlar faydalanabilecek.
Reform, aksayan Markist ekonomiye nefes aldırılması için Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun öncülüğünü yaptığı bir dizi serbest piyasa değişikliğinin en önemlisi olarak görülüyor.
Küba vatandaşları, şimdiye kadar sadece karmaşık takas anlaşmaları yoluyla mülkiyet değişimi yapabiliyorlardı.

2 views


Yazar : admin

Küba’da bir dönem bitti Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

Yorum yapmak için giriş yapmak zorundasın. Gİriş

Reklam Alanı

haberler diyarbakır sohbet diyarbakır sohbet|Güncel haber|Diyarbakır Matematik|Diyarbakır Özel Matematik dersi